Mycie rąk, na przykład po skorzystaniu z toalety, przed jedzeniem rękami, po przygotowaniu surowego mięsa, jest postrzegane jako dobrze ugruntowana rutyna, szczególnie w momentach, kiedy dostrzegamy ryzyko infekcji. Większość konsumentów uważa, że nie mycie rąk w kluczowych momentach stanowi poważne ryzyko. – to wnioski z najnowszej edycji raportu AISE International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products A.I.S.E. “𝒞𝓁𝑒𝒶𝓃𝓁𝒾𝓃𝑒𝓈𝓈 & 𝐻𝓎𝑔𝒾𝑒𝓃𝑒 – 𝒞𝑜𝓃𝓈𝓊𝓂𝑒𝓇𝓈’ 𝒰𝓃𝒹𝑒𝓇𝓈𝓉𝒶𝓃𝒹𝒾𝓃𝑔 𝒶𝓃𝒹 𝒲𝒶𝓈𝒽𝒾𝓃𝑔 & 𝒞𝓁𝑒𝒶𝓃𝒾𝓃𝑔 𝐻𝒶𝒷𝒾𝓉𝓈 𝒶𝓉 𝐻𝑜𝓂𝑒”.
Celem praktyk higienicznych jest zmniejszenie liczby szkodliwych mikroorganizmów na rękach, powierzchniach i tkaninach do poziomu, który nie stanowi zagrożenia dla zdrowia.
Z okazji WorldHandHygieneDay dowiedz się, jak przerwać łańcuch infekcji na Cleanright: https://lnkd.in/e5KHdKwQ
Dowiedz się więcej o wynikach badań konsumenckich A.I.S.E.
🔗 Raport A.I.S.E.: https://aise.eu/priorities/science-research/consumer-research/